DATE: 15 jun 2018
TIME: 20:30
Wieb Zigtema | Joop Nolles 15 jun 2018

Dubbelconcert

‘Het creëren van iets nieuws, dat is het allermooiste’ !

Wieb Zigtema en Joop Nolles hebben beiden hun (muzikale) roots liggen in de kop van Noord- Holland. Beiden creëerden een breed oeuvre van eigenzinnige gitaarsongs variërend van verstild akoestisch tot breed uitwaaierende gitaarsounds.

Zanger en gitarist Wieb Zigtema zit al zo’n veertig jaar in het ‘vak’. Lang genoeg om zich niet van zijn stuk te laten brengen door een succesje meer of minder. Als jonge twintiger speelde hij zich een slag in de rondte met nu legendarische bands als The Rousers en The Thought. Sinds die tijd is Wieb stug doorgegaan. Ook als de aandacht iets minder was. Wieb trekt zijn eigen plan. Zijn fraaie laatste EP The Years is daarvan het overtuigende bewijs.

Ook zanger soundwriter Joop Nolles volgt al jaren zijn eigen koers met songs die onbestemd zijn maar ook prikkelen en behagen. “Een klein en te onbekend oeuvre” schreef de pers na het uitkomen van de laatste CD: The Unknown Known. Samen met bassist Ernst Cliné en drummer Jan Westveen vormt Joop het gelijknamige trio waarmee ook in het Werftheater opgetreden zal gaan worden. Deze avond spelen Wieb en Joop (& the Unknown Known) elk een eigen set maar is het bundelen van de krachten niet uitgesloten, evenals het meespelen van een aantal gastmuzikanten.

Licht: Peter v.d. Hoek | Geluid: Silvia Vermeulen

Joop Nolles

Wieb Zigtema

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kassa open 19:45 uur
Entree €10
Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017