Luca Warmer
DATE: 12 mrt 2022
TIME: 20:30
Luca Warmer 12 mrt 2022

Luca Warmer – Appelstroop met tranen

speeldata: 11 en 12 maart 2022

Open: half uur voor aanvang
Graag zoveel mogelijk betalen met PIN
Meld u zich uiterlijk een kwartier voor aanvang aan de kassa
Plaatskeuze is vrij
Prijsinformatie vind u bij de Ticket Service

‘Appelstroop met tranen’ is niet zomaar in een hokje te stoppen. Het is een rauwe, persoonlijke stortvloed van muziek, klanken, ritme en taal; het relaas van een zoektocht in troebele tijden, soms minutieus voorbereid, soms vrijuit improviserend. Luca Warmer speelt geen rol op het podium. Ze is het zelf, in hoogsteigen persoon.

‘De voorstelling gaat over alles waar we het liever niet over hebben; verdriet, wanhoop, verlies, angst. Ik heb mezelf als vertrekpunt genomen, precies daar waar het pijn deed. Dat wil ik delen, want nu ben ik het ‘toevallig’, maar jij kan het ook zijn. Ik heb ervaren dat er geen harde scheidslijn is tussen pijn en schoonheid, tussen rouwen om wat je hebt verloren en de drang om met overgave te leven. Er is altijd hoop in de pijn waar je doorheen moet, ook al ben je soms bang dat je gek wordt van verdriet. Ook in dat schrijnende zit iets moois’, aldus Luca.

De voorstelling leent zich bij uitstek voor een intieme setting en zal vooral binnenkomen bij mensen die het aandurven hun kwetsbare zelf aan te raken. Van toeschouwer naar deelgenoot. Kracht en kwetsbaarheid als twee kanten van dezelfde medaille. Luca componeerde zelf de muziek en schreef ook de teksten van de liedjes. Luca zong onder meer bij The Kyteman Orchestra, meerdere theaterproducties en jazz-, afro beat formaties. Haar stem en haar lichaam zijn de instrumenten, waarmee ze een authentieke, warmbloedige stijl neerzet. De verbindende teksten tussen de liedjes zijn niet de bekende praatjes tussen de plaatjes, maar veel meer een poëtische, verbale prelude op de muziek. Voor deze muzikale theatervoorstelling laat Luca zich vergezellen door Paulinho Paes (gitarist) en Paul van Nispen (percussionist). De opzet van de voorstelling is flexibel en kan moeiteloos worden aangepast aan andere settings (festival of unplugged in een kleine kroeg). Het maakt niet uit waar je ‘Appelstroop met tranen’ ziet, de kans is groot dat je na afloop hoopvoller en sterker naar huis gaat. In de wetenschap dat we elkaar altijd vinden, juist als het zicht troebel is.

Luca Warmer: zang, tekst en muziek
Paulinho Paes: gitaar & arrangementen
Paul van Nispen: percussie
Marcel Visbeen: regieadviezen

Social Media
http://www.lucawarmer.nl
https://www.facebook.com/LucaWarmerMusic
https://www.youtube.com/watch?v=RBhe368kt-0&ab_channel=SofarSounds
https://www.youtube.com/watch?v=jPOAGjgMsUU&pbjreload=101

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017