Brian en Maarten en Yara van Engelen
DATE: 25 apr 2019
TIME: 20:30
Paul van Vliet Academie 25 apr 2019

Paul van Vliet Academie | Drie jonge, net afgestudeerde kleinkunstenaars

speeldata: 24 en 25 april 2019

Op 24 april
  • Bonusmateriaal – Hou op met me
  • Tamara van der Loo – Met een kern van waarheid
op 25 april
  • Yara van Engelen – Fluiten mag
  • Brian en Maarten presenteren: KOFFIE ?

Tamara van der Loo | Met een kern van waarheid

Waarheden, ze zijn er in vele soorten en maten. Welke waarheid reik je een kind aan? En wat is van die waarheid dan de kern? Is er wel een kern? En zo niet, is die waarheid dan niet ook slechts een inwisselbaar waandenk-beeld? Enfin, onzekerheid troef, maar… er valt een hoop te lachen bij dit licht filosofische programma, dat doorstrooid is met prachtige liedjes die wat tekstniveau betreft ver boven de middelmaat uitstijgen.

Tamara daagt je uit om je zekerheden te testen op houdbaarheid, en dat doet ze stijlvol, speels en met grote innemendheid.

Rapport examencommissie
Afgestudeerd op zondag 15 juli 2018
Wat een geweldige teksten, en ze wist wat ze zong. Theater moet een noodzaak hebben, en dat heeft dit. Confronteert je soms keihard. Het is gewoon een heel goede voorstelling.

Yara van Engelen | Fluiten mag

“Ik maak zoveel domme dingen mee, dat ik wel cabaret moet maken. En dat met een vleugje feminisme, of toch niet?”

Rapport examencommissie
Afgestudeerd op zondag 15 juli 2018
Cadeautje, wat een talent! Ze heeft lak aan alles, is zo zichzelf. Het beste wat ik ooit gezien heb op de Paul van Vliet Academie.
Hier word je heel gelukkig van. Die drie kwartier vlogen voorbij.

Bonusmateriaal | Hou op met me

In een vlot tempo wisselen Roy Hoogervorst en Anna Charnock de hilarische, herkenbare muizenissen van het dagelijkse leven af. In slechts 30 minuten ziet u geraffineerd slapstickcabaret, waarvan men na afloop denkt ‘Hou op met me’.

Rapport examencommissie
Afgestudeerd op zaterdag 10 juni 2017
Anna en Roy zijn volstrekt gelijkwaardige artiesten die elkaar aanvullen en nog beter maken. Erg leuk dat ze teruggrijpen op de revue uit de jaren dertig. Kortom, een ijzer-sterk duo dat gewoon klaar is om de theaters in te trekken.

Brian en Maarten presenteren: KOFFIE?

Het leven is bijna ondenkbaar zonder koffie. Je staat ermee op, gaat ermee naar je werk, en een beetje nachtbraker gaat er zelfs mee naar bed. Maar in het theater is koffie vaak niet meer dan het pauzedrankje. Tot nu!

In hun debuutprogramma KOFFIE? slepen Brian en Maarten het bescheiden bonenbrouwsel het toneel op, met hilarische gevolgen. Een gevarieerd programma van sketches, liedjes, grapjes en mime. Zij halen alles uit de kast om u te vermaken (en om ruimte te maken voor de snelfiltermaling). Komt dat zien!

Brian en Maarten is een komisch duo, gevormd door Brian Cox en Maarten Mantel. Brian is in 2018 afgestuurd aan de Paul van Vliet Academie te Scheveningen, Maarten is daar momenteel derdejaarsstudent.

Rapport examencommissie
Afgestudeerd op zondag 15 juli 2018
Mime beheerst hij uitstekend, die koffer-act en ook die fles laten dat zien. Het publiek reageerde heel erg op hem, ging heel vaak helemaal met hem mee. Hij is aan het einde zelfs poëtisch. Echt Wauw.

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kaarten afhalen uiterlijk een kwartier voor aanvang
Wij zijn open vanaf 19:45 uur
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas

Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017