Philippe Elan
DATE: 06 nov 2021
TIME: 20:30
Philippe Elan 06 nov 2021

Philippe Elan – Ma France en chansons

speeldata: 5 en 6 november 2021

Open: half uur voor aanvang
Graag zoveel mogelijk betalen met PIN
Meld u zich uiterlijk een kwartier voor aanvang aan de kassa
Plaatskeuze is vrij
Prijsinformatie vind u bij de Ticket Service

Dit seizoen speelt chansonnier Philippe Elan zijn voorstelling ‘Ma France en chansons’ in de Nederlandse theaters. Samen met Reyer Zwart, zijn vaste begeleider op piano en gitaar, neemt Philippe zijn publiek mee op een muzikale en bijzonder persoonlijke reis door het Frankrijk van zijn jeugd.
“Philippe Elan brengt bloedstollend mooi repertoire… een tour de chant van een bijzondere klasse” ***** (Jacques D’Ancona, Dagblad van het Noorden)

Ma France en chansons is een reis in chansons door het Frankrijk van Edisonwinnaar Philippe Elan. Over de liefde uiteraard, maar ook over de literatuur, de maatschappij, de films en de kunst.
Liefhebbers van het Franse lied kunnen genieten van een zorgvuldige selectie klassiekers uit de chanson geschiedenis. Denk aan Charles Aznavour, Julien Clerc, Edith Piaf, Jacques Brel, Jean Ferrat en vele anderen. Maar ook namen als Shaffy en Presley komen langs, als onderdelen van Philippe’s muzikale levensverhaal. Ook is er ruimte voor eigen chansons, in de afgelopen jaren opgenomen voor verschillende albums of speciaal voor deze voorstelling geschreven.

De van oorsprong Franse Philippe Elan kwam in de tachtiger jaren naar Nederland nadat hij het Concours de la Chanson van de Alliance Française had gewonnen. Zijn debuutalbum Chansons Classiques, een samenwerking met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison. Philippe Elan trad op met Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en behoort ondertussen tot de beste chanson stemmen van Nederland. Het afgelopen jaar tourde hij met onder meer Reyer Zwart, Thérèse Steinmetz, het Amstel Quartet en Thijs Borsten en veel mensen kennen hem van de succesvolle theatertours ‘Vive La France’. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het optreden begin 2019 met het Residentie Orkest waarvan een live registratie op cd is verschenen getiteld ‘Chansons Symphoniques’.

“Elans geluid wekt de suggestie van aangename breekbaarheid, maar is ijzersterk.”
(Patrick van den Hanenberg, De Volkskrant).

Social Media
Monsieur le professeur (De Vooravond, 2020)
La Montagne, (Podium Witteman 2019)
https://philippe-elan.com/

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017