Tante Lien en Aïs Lawa Lata
DATE: 14 okt 2018
TIME: 14:30
Wieteke van Dort 14 okt 2018
Wieteke van Dort | Tante Lien en Aïs Lawa Lata
speeldata: 14 okt 2018

Wieteke van Dort als Tante Lien en Aïs Lawa-Lata werken al 40 jaar samen!

Tante Lien vroeg Aïs ooit door de telefoon om raad over een Moluks lied. Ze vond dat hij zo prachtig zong, dat ze hem meteen vroeg voor haar eerste Late Late Lien Show. Sindsdien werkten ze op gezette tijden samen en maakten ook gezamenlijk Cd’s.

Ze hopen er nog lang mee door te gaan.

Radio
Op zondagochtend 9:15 uur houdt Ingrid Corvers op Raio M Utrecht een telefonisch interview met Wieteke in het programma “Prettig Weekend”.

Wieteke van Dort
Wie kent haar niet? Bekend van haar tv-programma’s als tante Lien in de Late Late Lien show, veroverde zij niet alleen de Indische gemeenschap, maar heel Holland was gecharmeerd van die leuke tante met haar indisch accent. Zij werd dan ook een graag geziene gast en verleende haar medewerking aan diverse tv-series: o.a in het “t Schaep met de 5 pooten”, “J.J. De Bom voorheen de Kindervriend” en “Het klokhuis”. Zij produceerde platen, CD’s en DVD’s en schreef diverse kinderboeken. Zij exposeert met regelmaat haar schilderijen, en tekeningen en beschilderd porselein. Zij zet zich in voor Milieu en Gezondheid. (Daarover schrijven zou te veel worden voor deze column).

In 1999 werd Van Dort door koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje – Nassau. En nog steeds is Wieteke zeer actief en treedt regelmatig op als Tante Lien. Zij is een creatief en hartveroverende persoonlijkheid, waarvan wij hopen nog lang mee te kunnen genieten.

Aïs Lawa lata
Als artiest heeft zijn muzikale loopbaan zoveel bijnamen gekregen als trendsetter van eigentijdse Molukse traditionals en gospelsongs: ‘the godfather of Moluccan Soul’, ‘ambassadeur van het Molukse lied’ en ‘de Molukse Frank Sinatra, Lee Towers of Andre Hazes’.
“Zijn stem leent zich dan ook bij uitstek voor wat Amerikanen A.O.R. noemen, adult orientated rock, ofwel popmuziek die ook ouderen aanspreken..” aldus een citaat uit Elsevier Magazine over Ais Lawa Lata, wiens muziek is uitgegroeid tot een ware professie. Zijn muzikaal avontuur begon in 1959 als Ais zanger bij The Last Boys en Big Jim Brown and the Impacts in de zeventiger jaren.

Met de Shaffy’s werkte hij, van 1974 – 1981, mee aan een aantal seizoenen theatervoorstellingen met Ramses Shaffy en Liesbeth List en deed hij in 1983 een musical met Natascha Emanuels, Jules Hamel en Cilly Dartell: Ik pak m’n boeltje bij mekaar en ga m’n eigen weg. Onder de artiestennaam Jamy Lloyd kwam zijn single ‘Everybody loves somebody’ (EMI) uit en onder zijn eigen naam de single ‘The Prisoner’ (Mercury) en in 1980 zijn eerste LP: Ambon Manise.
Nationale bekendheid kreeg hij toen Wieteke van Dort, die zijn kwaliteiten kende, hem vroeg enkele traditionele Zuid-Molukse liedjes in haar Late Late Lien Show ten gehore te brengen op TV en in theaters.

Social Media

Aanvang 14:30 uur
Kassa open 13:45 uur
Entree €13 / €11 CJP | U-pas | 55+

Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017