André Manuel | Dreejklezoew
DATE: 18 okt 2018
TIME: 20:30
André Manuel 18 okt 2018

André Manuel | Dreejklezoew

Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig

In zijn 16e solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling zijn er overal in de theaters in dit land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.

In de pers
André Manuel gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kan zeggen. “Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat. Het zet je aan het denken.” (De Volkskrant)

“Jaren terug was Manuel de cabaretier met de meeste weglopers. Tegenwoordig heeft het publiek zich blijkbaar uitgekristalliseerd. (…) Ook in De Onzen neemt de inmiddels 51-jarige Manuel compromisloos stelling. Hij spaart niemand. De Theaterkrant schreef: ‘hij heeft niets anders dan zijn grote bek in de oorlog tegen de onverdraagzame religieuze gekkies en eindigt even aandoenlijk als strijdbaar: je moet ze keihard in hun smoel uitlachen.’ De Volkskrant vond het lovenswaardig hoe Manuel ‘actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat. Het zet je aan het denken.’ Ook hier is Manuel de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede. Een spervuur aan grappen waarin hij af en toe ook zichzelf niet spaart’, aldus NRC-Handelsblad. ‘Ik ben een optimist’, zegt Manuel. ‘Bij mij zit de zaal altijd half vol.’” (AD)

De pers (beknopt) over zijn vorige programma De Onzen:
NRC (****) “Satire van Manuel zoekt humor op gevaarlijk terrein.”
Volkskrant (***) “Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat.”
Twentse Courant “Elke avond actueel is zo knap.”
Theaterkrant (***) “Beproefd recept of niet, de inhoud van zijn tirades verveelt nooit.”

Social Media

Aanvang 20:30 uur
Kaarten afhalen uiterlijk kwartier tevoren
Wij zijn open vanaf 19:45 uur
Entree €15 / €14 Vriend | CJP | U-pas

Nota Bene: U KUNT NIET PINNEN

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017