AKF
DATE: 24 jun 2021
AKF 24 jun 2021

AKF – Halve finalistentour

speeldata: 23 en 24 juni 2021

Open: half uur voor aanvang
Graag zoveel mogelijk betalen met PIN
Meld u zich uiterlijk een kwartier voor aanvang aan de kassa
Plaatskeuze is vrij
Prijsinformatie vind u bij de Ticket Service

speelschema van de halve finalisten
23 juni: Boban Benjamin Braspenning | Sanjeevani Hendriks
24 juni: Farida Laan | n00b | Ramon Chatrer

Halvefinalistentournee 2021
De vijf halvefinalisten (Ayoub heeft zich teruggetrokken) van het Amsterdams Kleinkunst Festival gaan van februari t/m begin juni 2021 op halvefinalisten-tournee door Nederland. Ze reizen, zodra het mogelijk is, kriskras door het land om in theaterzalen, theaterkerkjes en bijzondere locaties hun materiaal te testen. In het Keep an Eye Masterclass programma zullen onder meer Wimie Wilhelm en Lebbis masterclasses geven. Elke halvefinalist krijgt ieder een regisseur, met wie ze toewerken naar de halve finales die op 29 juni 2021 plaatsvinden in De Theater de Meervaart. De finale is op 30 juni om 20:00 uur eveneens in Theater de Meervaart. Dan strijden de drie overgebleven artiesten om de felbegeerde AKF Sonneveldprijs (juryprijs), de AKF Publieksprijs en de Shaffy Cheque (een aanmoedigingsprijs die beschikbaar wordt gesteld door het Ramses Shaffy Fonds). Het Amsterdams Kleinkunst Festival vindt alweer voor de 34e keer plaats.

Boban Benjamin Braspenning (optreden 23/6)
Branie

Na zes jaar aan de Universiteit, drie diploma’s op zak en prachtige carrièrekansen in ’t verschiet besloot Boban Benjamin Braspenning zich met bergen aan studieschuld als autodidact artiest te wagen aan cabaret in corona-tijd. Geheel volgens de Keynesiaans Economische traditie: ten tijde van crisis moet je investeren. En de Kleinkunst kan wel een impuls gebruiken. Met Branie is dat een investering voor de lange termijn. Want met zijn zang, rap, gitaar, piano en spoken word; trekt Boban nú al volle zalen. Daar heeft hij immers het verkeerde voor gestudeerd.

Sanjeevani Hendriks (optreden 23/6)
Ik had wel dood kunnen zijn

In Ik had wel dood kunnen zijn geeft Sanjeevani een inkijk in het leven van een alleenstaand kind dat zichzelf opvoedt in een wereld zonder rolmodellen en schijnt zij haar eigen licht op het thema adoptie. In deze energieke voorstelling zien we iemand die veel vragen heeft, maar nooit antwoorden gaat krijgen.
Lukt het haar, om zonder antwoorden, volwassen te worden?

Farida Laan (optreden 24/6)
De Assistent

Een zenuwdokter heeft een obsessie voor dameslaarsjes. Zijn buurvrouw huldigt het principe dat pokdaligheid het beste uitkomt boven een zijden overhemd. Maar zij spelen geen rol in De Assistent. Wel een wetenschapster die de gevoeligheid van brandwerende broeken bestudeert. Konijnen, hoefdieren, regenjassen, gootsteenontstopper, slappe handjes, dansjes en nietigheid. Taal, lust en verbeelding. En Dolly Parton.

N00b (optreden 24/6)
N00b speelt n00b

In n00b speelt n00b vliegen Isabelle en Laura door verschillende scènes heen. Ze zoeken schurend naar ongemak en vinden elkaar in snelle schakels, hiphop, techno en gevoelige chanson vanuit ladyperspectief. Ze proberen zich te verhouden tot maatschappij-kritische thema’s en tot hun eventuele onvermogen daar iets aan te doen. n00b speelt n00b is een ode aan de eenlingen op deze wereld die er stiekem ook toe doen en zich hopelijk herkennen in de 2020 struggles van n00b.

Ramon Chatrer (optreden 24/6)
Roestplaats

In de rauwe muzikale cabaretvoorstelling Roestplaats is er ruimte voor al onze manische hersenspinsels en diepste gevoelens.
Hoe gaan we om met onze kwade kanten als we eigenlijk liefdevol willen zijn?
Ramon Chatrer zingt en speelt vanuit het diepst van zijn wezen over dat wat we onderdrukken. Met het publiek duikt hij in de beerput.
Hij weet grote, herkenbare gevoelens en sentimenten te vertalen in mooie, weemoedige liedjes. Even zullen we niet meer eenzaam zijn.

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017