Burger Koekoek
DATE: 17 jan 2025
TIME: 20:30
Burger Koekoek 17 jan 2025

Burger Koekoek | Hoe vind je zelf dat het gaat?

Open: 45 minuten voor aanvang
Plaatskeuze is vrij
Prijsinformatie vindt u bij de Ticket Service

Burger Koekoek | Hoe vind je zelf dat het gaat?

Burger Koekoek neemt je op een trip die je niet snel gaat vergeten: Prachtige muziek, humor, een groots verhaal en heel veel om over na te denken. Want het roer moet om, nu!
Wat zeggen we anders tegen de volgende generaties, of tegen de mensen in het mondiale zuiden: “Ja, we wisten wel hoe zeer het mis ging, maar wij dachten: wij kunnen wel op dezelfde manier doorgaan toch?”

U kunt Burger Koekoek kennen als de twee mannen van Piepschuim. Na zes succesvolle theatervoorstellingen, waarbij ze hebben samengewerkt met mensen als Egon Kracht, Jeroen van Merwijk en Karel de Rooij, gaan Cor en Robbert door onder hun eigen namen. En Burger Koekoek gaat verder dan waar Piepschuim ooit kwam. Na een voorstelling van Burger Koekoek zult u nooit meer op dezelfde manier naar de wereld kijken. Kortom elke onliner schiet te kort. Dus: vrij naar jazzlegende John Coltrane: Burger Koekoek speelt Burger Koekoek

Burger Koekoek is unieke groep in de Nederlandse theaters. Taalfilosoof, en liedschrijver Cor Burger en fysiek acteur en multi-instrumentalist Robbert Koekoek maken prachtige, intelligente voorstellingen, vol met geweldige muziek, scherpe teksten, rake metaforen en illustere verhalen.
Robbert Koekoek kan verhalen vertellen met zijn saxofoon. Of klarinet. Of met de melodica, of dwarsfluit, of bas, of … enfin: op elk instrument dat ooit ontworpen is. Cor Burger rijgt al die verhalen, alle metaforen en liedjes tot een groots geheel dat u kijk op de wereld zal veranderen. En er zal veel gelachen worden: om onszelf, ons onvermogen en om elkaar. Schurend, maar hartverwarmend. Muzikaal maar verstild. Scherp maar charmant.

Burger Koekoek wil de eerste theatergroep zijn die volledig duurzame voorstellingen maakt. Van het maakproces, energieverbruik, decor en kleding, tot aan de reisbewegingen van zowel henzelf als de bezoekers. Omdat de wereld te mooi en kostbaar is om kapot te spelen.

Social Media
https://burgerkoekoek.nl/
https://www.instagram.com/tg_piepschuim
http://facebook.com/piepschuim

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017