Leistra & van Baest
DATE: 19 dec 2024
TIME: 20:30
Leistra & van Baest 19 dec 2024

Leistra & van Baest | Zeg maar ja tegen het leven

Open: 45 minuten voor aanvang
Plaatskeuze is vrij
Prijsinformatie vindt u bij de Ticket Service

Leistra & van Baest | Zeg maar ja tegen het leven

De liedjes van Harry Bannink

De lijst met liedjes waarvoor Harry Bannink de muziek schreef, is duizelingwekkend lang: de lijst met tekstschrijvers en uitvoerders met wie hij heeft gewerkt is minstens zo indrukwekkend. Vele melodieën van Bannink hebben zich in het collectief geheugen genesteld. Wie kent niet de liedjes uit ‘Ja Zuster, Nee Zuster’, ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?’ of ‘Nikkelen Nelis?’
Nog veel meer liedjes zijn in de vergetelheid geraakt, simpelweg omdat zij maar één keer werden uitgezonden in tv-programma’s als ‘De Film van Ome Willem’, ‘Farce Majeure’ en ‘Het Klokhuis’.
Leistra & Van Baest gaan op zoek naar deze pareltjes. Zo maken zij van elk concert een verrassend programma met vele bekende en onbekende liedjes Ongeremde vrolijkheid waarbij uit volle borst kan worden meegzongen wordt afgewisseld met verstilde, weemoedige luisterliedjes. Met fantastische teksten van o.a. Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink, Hans Dorreststijn, Rob Chrispijn en Jan Boerstoel. Harry Bannink overleed op …. oktober 1999, maar herleeft in dit nieuwe programma van Leistra & Van Baest.

Jelle Leistra – Zang
Arjan van Baest – Piano
Leo van Lierop – Accordeon
Fons Toonen – Bas
Hans Raaijmakers – Slagwerk

Social Media
https://www.leistraenvanbaest.nl/
https://www.facebook.com/leistraenvanbaest
https://youtu.be/CUFslNMG6WI?si=91UHvG6ja-DS2U6D

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017