Remko Vrijdag
DATE: 05 sep 2024
TIME: 20:30
Remko Vrijdag 05 sep 2024

Remko Vrijdag | Vrijdag Doemsdag

Open: 45 minuten voor aanvang
Plaatskeuze is vrij
Prijsinformatie vindt u bij de Ticket Service

Remko Vrijdag | Vrijdag Doemsdag

Het moest er natuurlijk een keer van komen: Remko Vrijdag gaat solo. Halleluja! Hij deed al eerder een triootje, met De Vliegende Panters, en een duo, met Martine Sandifort. Hij deed grote musicals, films, tv en toneel, maar waarom het toneel delen als je zelf zoveel kunt en nog meer te vertellen hebt?

Vanuit de zeer nabije toekomst doet Vrijdag verslag van de wereld na de grote kladderadatsch. De mensheid is geheel uitgestorven en Remko Vrijdag is op de een of andere manier de enige overlevende. Hoe leuk is dat? Mwah, wisselt nogal, weet hij inmiddels uit eigen ervaring. Er valt in elk geval veel te vertellen over het einde van de wereld as we know it, dat is het goede nieuws. Dat er geen publiek meer over is, is jammer, maar aan de andere kant: hoe solo wil je het hebben?

Vrijdag Doemsdag is een post apocalyptische tragikomedie, een dystopische one man show voor volwassenen die tegen het donker kunnen, een einde-der-tijden conference waarin Vrijdag met sardonisch genoegen vertelt, grapt en zingt over hoe we het met z’n allen zo ver hebben laten komen, en waarin al zijn talenten vrijuit hun gang kunnen gaan: imitaties, zang, comedy, drama. Iets wat zich razendsnel heen en weer beweegt tussen cabaret, toneel en kleinkunst. Ambitieus, diep, retegrappig en zijn meest persoonlijke programma tot nu toe.

Over Remko
Remko maakte met De Vliegende Panters vijf bewierookte theatershows en twee tv-series.
Met Martine Sandifort maakte hij vier programma’s. De laatste twee werden beide genomineerd voor de Poelifinario.
Voor zijn rol als Willy Wonka in de musical Charlie and the Chocolate Factory werd hij genomineerd voor een Musical Award.
Oh ja – hij was ook Mark Rutte.

De pers over
“Een van de hoogtepunten is een scène waarin Vrijdag transformeert in een heftruckchauffeur die alleen maar ‘O, nou, eh’ kan uitbrengen.” de Volkskrant ★★★★★ over Voorlopig voor altijd met Martine Sandifort

Social Media
https://www.instagram.com/remkovrijdag/

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017