Yvonne Groeneveld
DATE: 11 okt 2020
TIME: 14:30
Yvonne Groeneveld 11 okt 2020

Yvonne Groeneveld – De Memoires van een Njonja Manis

speeldata: 11 oktober 2020

Aanvang 14:30 uur
Wij zijn open vanaf 13:45 uur
Graag zoveel mogelijk betalen met PIN
Meld u zich uiterlijk een kwartier voor aanvang aan de kassa
Plaatskeuze is vrij
Prijsinformatie vind u bij de Ticket Service
 

Yvonne Groeneveld is al meer dan een halve eeuw theatermaker.

In de voorstelling “Njonja Manis “( vert. lieve vrouw in het Indonesisch ) vertelt Yvonne over haar jeugdherinneringen. Geboren in het voormalig Indië heeft zij haar jeugdjaren in het Jappenkamp doorgebracht. Ondanks deze slechte start vindt zij nog steeds dat zij boft ; zij heeft het immers overleefd.

In “Njonja Manis” blikt zij via haar geschreven memoires terug op haar leven en maakt de rekening op van de hoogtepunten en dieptepunten die haar hebben gebracht tot waar zij nu is ; in een verzorgingstehuis voor artiesten.

“Njonja Manis ” is een cabareteske voorstelling, waarbij de nostalgische liedjes uit de jaren 40 afgewisseld worden met voorgelezen memoires en bespiegelende scenes. Daarnaast weet Yvonne zich gesteund door haar “kleinkind”, een grappige karikatuur, die haar ook nog eens kritische vragen stelt.

Met de voorstelling “Bij Eugenie in de keuken” van tante Eus treedt Yvonne al regelmatig op in haar eigen Werftheater te Utrecht. Met de voorstelling “Njonja Manis ”, laat Yvonne zich van een andere kant zien, want ook deze gedachtenspinsels en kronkels zijn een deel van haar persoon.

tekst en spel : Yvonne Groeneveld
cartoons: Arnold van der Hoeven
regie adviezen: Daphne de Bruin

Social Media
https://www.yvonnegroeneveld.nl

JamSession 2014 © SmartWpress | Transfer to DVD 2017